گروه آموزشی شاکران

مهدی شیروانی

00:00
گروه آموزشی شاکران

مهدی شیروانی

00:00

زنجبیل | Zingiber

زنجبيل

زنجبيل‏Zingiber officinalis (گياهى است از گياهان مجاور تيره ثعلب)
زنجبيل ريزوم (ساقه زيرزمينى) غده‏اى گياهى است شبيه به گياه شقاقل اين گياه در شمال ايران و هندوستان و بنگلادش و چين و سرزمينهاى مشرق زمين مى‏رويد.

هم در نواحى كوهستانى و هم در دشتها مى‏رويد بهترين نوع زنجبيل آنست كه از چين مى‏آورند.

طبيعت آن گرم و خشك است-
۱. داروئى است تقويت‏ كننده حافظه
۲. و قواى مغزى
۳. و دستگاه گوارش
۴. و كبد
۵. و قدرت جنسى را زياد مى‏ كند و

۶. بلغمهاى چسبيده به ديواره دستگاه گوارش را كنده و دفع مى‏ نمايد

۷. چنانچه مقدار بيشترى خورده شود انگلهاى دستگاه گوارش را هم كشته و دفع مى‏ نمايد افرادى كه ناراحتى تقطير البول دارند (يعنى قطره قطره بول مى‏ كنند) زنجبيل براى آنان مفيد است .

۸. افرادى كه رطوبت ماده منى آنان از حد طبيعى بيشتر است و اين امر سبب مى‏شود كه مقدار درصد اسپرمهاى آنان از حالت طبيعى كمتر شوند و اين حالت گاهى توأم با ضعف عمومى اسپرمها مى‏ باشد به‏ هرحال براى هر دو حالت و يا حالت توأم اين ناراحتى زنجبيل مفيد بوده و تعداد درصد اسپرمها را با كم كردن آب زيادى ماده منى كه اين خود مانعى است براى بارور شدن تخمك و عمل باردارى زنها بالا مى‏برد و قدرت عمل لقاح را زياد كرده و مردانى كه به علل فوق نمى‏ توانند بچه‏ دار شوند داراى فرزند خواهند شد از اين جهت است كه
زنجبيل يكى از داروهاى ماسك المنى بشمار مى‏رود.
اين‏گونه افراد مى‏توانند زنجبيل را با تخم‏ مرغ نيم‏پز و يا تخم كبوتر مصرف نمايند.

مقدار خوراك زنجبيل براى افراد بالغ چهار تا هشت گرم است كه اين مقدار را در دو تا چهار وعده بايد بخورند.

بعضى از اطباء معتقدند كه در زنجبيل روغن فرارى است كه با جوشاندن از بين مى‏ رود لذا در بعضى از حالات كه اثر روغن در نظر است نبايد آن را جوشانيد بلكه يك يا دو قاشق چايخورى از پودر ريشه زنجبيل را در يك ليوان آب جوش حل كرده و مدت يك ساعت مى‏ گذارند سپس ميل مى‏ كنند اما اين در حالت خاصى است نه در كل موارد.

۹. زنجبيل چربى خون را كم مى‏كند-

۱۰. بعضى از انواع فشار خون (سرد) را نقصان مى‏ دهد-

۱۱. افرادى كه ناراحتى كرونر دارند بسيارى از آنان قبل از انجام عمل جراحى روى قلب مى‏ توانند ناراحتى خود را با مصرف زنجبيل و رژيم غذائى مرتفع نمايند در اين صورت بهتر است مقدارى زنجبيل را پودر كرده و بصورت پودر بخورند يا بالاى غذاى خود پاشيده و مصرف نمايند و اين عمل را مدتى ادامه دهند و همراه آن از آب ميوه‏ هاى ترش استفاده كنند تا حرارت زنجبيل آنان را ناراحت نكند.

زنجبیل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *