گروه آموزشی شاکران

مهدی شیروانی

00:00
گروه آموزشی شاکران

مهدی شیروانی

00:00

پیاز دشتی | Drimia

پياز عنصل ‏Urginea پياز دشتى- پياز موش- اسقيل‏

پياز عنصل ‏Urginea پياز دشتى- پياز موش- اسقيل‏
گياهى است علفى و
و شبيه به پياز خوراكى است ولى بزرگتر از آن و برگ آن شبيه به برگ زنبق و سوسن و نرگس اما قدرى بلندتر و عريض‏تر از آنها ساقه آن سبز مايل به زرد و گل‏هاى آن سفيد رنگ است و
بوى گل آن شبيه است به بوى گل نيلوفر و دانه آن هم شبيه است به دانه پياز و قدرى بزرگتر از دانه پياز معمولى و طعم پياز آن شيرين مايل به تلخ بوده

 و خوراكى نيست مگر بعنوان دارو و براى درمان بيمارى.

۱. پياز اين گياه براى اكثر امراض مغز مانند ماليخوليا- صرع- سردردهاى سرد مزاج- سرگيجه- فالج- لقوه و فراموشى مفيد بوده

۲. و سبب تقويت قدرت بينائى شده

۳. و تنگى نفس و سرفه‏ هاى كهنه و آسم را بهبودى مى‏بخشد

۴. و هضم غذا را آسان و تخليه معده را سريع

۵. و سنگ مثانه را متلاشى و دفع مى‏ نمايد.
و چون سبب سقط جنين مى‏گردد زنان باردار در خوردن آن مجاز نيستند

۶. ضمنا براى دردهاى مفاصل مفيد بوده و افرادى كه موى بدنشان مى‏ ريزد چنانچه با آب پياز عنصل ریشه موها را ماساژ بدهند از ريزش موها بخوبى جلوگيرى مى‏كند.

۷. افرادى كه به بيمارى آسم مبتلا هستند مى‏توانند: يك برابر پياز عنصل را با دو برابرعسل طبيعى مخلوط كرده و طبخ نمايند و در چند نوبت بخورند بجز يك نوع خاصى از آسم بقيه را مداوا مى‏نمايد

۸. بعلاوه دستور فوق براى دردهاى كهنه معده نيز مفيد بوده و درد معده را زايل مى‏گرداند.

۹. افرادى كه مبتلا به بيمارى بهق مى‏باشند مى‏توانند مغز پيام عنصل را كوبيده و در سركه حل كنند و مخلوط حاصل را در حمام به محل بهق بمالند بهقى كه با ساير ادويه مداوا نشده است بدين طريق زايل مى‏گردد و اين عمل را چند بار تكرار نمايند.
(بيمارى بهق مرضى است پوستى كه بصورت سفيدى‏ هائى و گاهى بصورت لكه‏ هاى سياه رنگ در روى پوست بدن ظاهر مى‏شود).
۱۰. در اماكنى كه موش و مار و مورچه و پشه و مگس و ساير حشرات زياد است و دسترسى به سمپاشى نيست اگر مقدارى پياز عنصل را بكوبند چون بوى آن در فضا پراكنده شود جانوران مذكور از آن محل دور مى‏شود.
مقدار خوراك پياز عنصل براى قطع اسهال هاى سرد مزاج يك و نيم مثقال است كه آن را با مقدارى روغن حيوانى و نمك بريان كرده و طبخ شده را صبح ناشتا مى‏خورند.
در ساير موارد نيز مقدار خوراك آن بصورت طبخ شده بهمين مقدار مى‏باشد و اصلح آن است كه پياز عنصل را بطور خام نخورند.

پياز عنصل ‏Urginea پياز دشتى- پياز موش- اسقيل‏

پياز عنصل ‏Urginea پياز دشتى- پياز موش- اسقيل‏
گياهى است علفى و
و شبيه به پياز خوراكى است ولى بزرگتر از آن و برگ آن شبيه به برگ زنبق و سوسن و نرگس اما قدرى بلندتر و عريض‏تر از آنها ساقه آن سبز مايل به زرد و گل‏هاى آن سفيد رنگ است و
بوى گل آن شبيه است به بوى گل نيلوفر و دانه آن هم شبيه است به دانه پياز و قدرى بزرگتر از دانه پياز معمولى و طعم پياز آن شيرين مايل به تلخ بوده

 و خوراكى نيست مگر بعنوان دارو و براى درمان بيمارى.

۱. پياز اين گياه براى اكثر امراض مغز مانند ماليخوليا- صرع- سردردهاى سرد مزاج- سرگيجه- فالج- لقوه و فراموشى مفيد بوده

۲. و سبب تقويت قدرت بينائى شده

۳. و تنگى نفس و سرفه‏ هاى كهنه و آسم را بهبودى مى‏بخشد

۴. و هضم غذا را آسان و تخليه معده را سريع

۵. و سنگ مثانه را متلاشى و دفع مى‏ نمايد.
و چون سبب سقط جنين مى‏گردد زنان باردار در خوردن آن مجاز نيستند

۶. ضمنا براى دردهاى مفاصل مفيد بوده و افرادى كه موى بدنشان مى‏ ريزد چنانچه با آب پياز عنصل ریشه موها را ماساژ بدهند از ريزش موها بخوبى جلوگيرى مى‏كند.

۷. افرادى كه به بيمارى آسم مبتلا هستند مى‏توانند: يك برابر پياز عنصل را با دو برابرعسل طبيعى مخلوط كرده و طبخ نمايند و در چند نوبت بخورند بجز يك نوع خاصى از آسم بقيه را مداوا مى‏نمايد

۸. بعلاوه دستور فوق براى دردهاى كهنه معده نيز مفيد بوده و درد معده را زايل مى‏گرداند.

۹. افرادى كه مبتلا به بيمارى بهق مى‏باشند مى‏توانند مغز پيام عنصل را كوبيده و در سركه حل كنند و مخلوط حاصل را در حمام به محل بهق بمالند بهقى كه با ساير ادويه مداوا نشده است بدين طريق زايل مى‏گردد و اين عمل را چند بار تكرار نمايند.
(بيمارى بهق مرضى است پوستى كه بصورت سفيدى‏ هائى و گاهى بصورت لكه‏ هاى سياه رنگ در روى پوست بدن ظاهر مى‏شود).
۱۰. در اماكنى كه موش و مار و مورچه و پشه و مگس و ساير حشرات زياد است و دسترسى به سمپاشى نيست اگر مقدارى پياز عنصل را بكوبند چون بوى آن در فضا پراكنده شود جانوران مذكور از آن محل دور مى‏شود.
مقدار خوراك پياز عنصل براى قطع اسهال هاى سرد مزاج يك و نيم مثقال است كه آن را با مقدارى روغن حيوانى و نمك بريان كرده و طبخ شده را صبح ناشتا مى‏خورند.
در ساير موارد نيز مقدار خوراك آن بصورت طبخ شده بهمين مقدار مى‏باشد و اصلح آن است كه پياز عنصل را بطور خام نخورند.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *